Boswelia Spray

9 900 Ft

Boswelia Spray – 100 ml

Kiszerelés: 100 ml

Figyelem! Kizárólag külsőleg alkalmazható!

Adagolás: Napi 1-2 fújás a problémás területre.

A spray adagolófejjel, a kezünk nem érintkezik a készítmény hatóanyagaival, így a beltartalom, nem érintkezik a külső baktériumokkal, ezáltal a hatásossága, és az eltarthatósága is jelentősen javul!

Kategória:

Leírás

Boswelia (Indiai tömjén):
A tömjénfa hatóanyaga a boswelliasav. A növényt már az ókorban is ismerték gyulladáscsökkentő hatásáról. Olyan ritka gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.
Hatását azonban más módon fejti ki, így nem irritálja a gyomornyálkahártyát, mely a szokásos gyulladáscsökkentő készítmények fő mellékhatása szokott lenni. A boswelliasav ugyanis a kötőszövet védelmén, és az ízületekhez áramló vér mennyiségének növelésén keresztül fejti ki gyulladáscsökkentő hatását.

A boswellia mind az oszteoarthritisz (degeneratív ízületi gyulladás), mind a rheumatoid arthritisz (sokízületi gyulladás) esetében gátolja a gyulladást. Emellett gyulladásos bélbetegségekben, és más autoimmun állapotokban is van hatása, mivel gátolja az 5-lipoxigenáz működését, amely az első enzim a gyulladásos anyagok termelésekor. Ez az enzim segíti a leukotriének létrejöttét, melyek a gyulladásos folyamatok fő molekulái. A leukotriének szöveti hormonok, amelyek a zsírsavak lebontása során keletkeznek.
Már a legkisebb mennyiségben is szerepet játszanak–mint közvetítő anyagok-a gyulladásos, illetve allergiás reakciókban. Ennek következtében a sima izomzat hosszú ideig tartó spazmusa jön létre, különösen a bronchusokban és a véredényekben. Ezenkívül növekszik a véredények falának áteresztőképessége, ami maga után vonja a gyulladásos sejtek „kivándorlását” a környező szövetbe.
A tömjénfa hatóanyaga a human leukocita elastase (HLE) aktivitását is gátolja. Ez is egy gyulladásos anyag, és sok gyulladásos betegségben megemelkedik a szintje. Ezeddig a boswelliasav az egyetlen olyan anyag, ami a leukotriének és a HLE szintjét együtt képes csökkenteni.
Bizonyos kutatások alapján beigazolódott, hogy szerepet játszhat a ízületi szövet leépülésének késleltetésében. Más vizsgálatok alapján a tömjénfa átlagosan két héten belül képes javulást hozni a fájdalom, illetve az ízületi merevség tekintetében.
A reumás és oszteoartritiszes betegek között a gyulladás csökkentésében a boswellia hatásosabbnak bizonyult a receptre kapható gyógyszereknél. Az artritiszes fájdalom csökkentésében is jobb hatást tudott elérni egyes esetekben, mint az aszpirin, az acetaminofen és egyéb fájdalomcsillapítók.
A boswellia csökkenti az ízületek daganatát, javítja a gyulladt ízületek vérellátását, fokozza a mozgékonyságot.

Kámfor: A kámfort érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően számos betegség kezelésére használhatjuk. Bőrbe dörzsölve igen hatásos fájdalomcsillapító hatása van, ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk, segít az érzékeny idegek elzsibbasztásában és érzéstelenítésében.

Menthol: A mentol és az illóolaj egyéb összetevői enyhe helyi érzéstelenítő hatással, továbbá gyenge görcsoldó és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Fűzfakéreg-kivonat: A fűzfakéreg népszerűségét annak köszönheti, hogy teája sok ízületi fájdalommal küszködő és gyulladásos betegségben szenvedő beteg tüneteit enyhítette. A többnyire Európában elterjedt Salix Alba – fehérfűz kérge igazi csodaszer, ami a fájdalom, láz és gyulladáscsökkentést illeti. Már az Ókorban is előszeretettel kortyolgatták tea formájában, igaz még mit sem sejtve arról, hogy valójában az aszpirin előfutára ez az anyag. A fekete fűzfa kérgének porrá zúzott anyaga Amerikában már évszázadokkal ezelőtt népszerű orvosság volt a gyulladás, láz, megfázás tüneteinek enyhítésére, de sikeresen alkalmazták köszvény, másodnaposság, bélhurut esetén is.