Ezüst Rheuma olaj

9 990 Ft

Kiszerelés: 100 ml

Alkalmazás: Tenyérre cseppentve, az érintett területet bemasszírozva.

A termék kozmetikum, kizárólag külsődleges alkalmazásra használható, gyermekek elől elzárva tárolandó. Ne használja a terméket, ha allergiás bármely összetevőjére!

Kategória:

Leírás

Ezüstkolloid (Argentum 77 PM): Az ezüstkolloid mikroszkópikus részecskékből álló deionizált vízben függő ezüstionokból áll. A kolloid szerkezete ugyanolyan, mint a testnedveké, ezért 90-100%-ban felszívódik. Nem mérgező és nincsenek mellékhatásai. Kíméli a májat, az emésztőrendszert, és a szervezetet védő természetes bélflórát. Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, vírust, gombát, és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat, kb. 5-6 perc leforgása alatt pusztítja el a kórokozókat. Megfigyelések bizonyítják, hogy az ezüstkolloid maga keresi meg a kórokozókat a szervezetben, pozitív töltete magához vonzza azokat. Elpusztítja a kórokozók életben maradásához feltétlenül szükséges enzimeket. A vastagbélben lévő hasznos baktériumokat nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik. Használata javasolt az összes testfelszínen lévő, illetve a test belsejében megbúvó fertőzéses betegségek, gyulladások esetén. Sikeresen alkalmazható torokgyulladás, szájnyálkahártya gyulladás, fogínypanaszok, fogszuvasodás, légzőszervi és orrüregi fertőzések, influenza, tüdőgyulladás, fülbetegségek, szemgyulladás, kötőhártya-gyulladás, gyomorfekély, bélpanaszok, candida fertőzés esetén is.

Rendszeres használatával megelőzhető többek között:

  • a lábgomba
  • a körömgomba
  • hüvelygomba
  • fejbőr korpásodása
  • szájfertőzések kialakulása

Alkalmas a kiütések, pattanások, fekélyek, szemölcsök, ótvar, skarlát, ekcéma, herpesz, bőrrák és még számos bőrbetegség kezelésére. Hatásosnak bizonyult az AIDS, agyhártyagyulladás, szifilisz, gonorrhoea, kolera, malária, lepra, bubópestis, vérélősködők, rák, leukémia, nyirokérgyulladás, ízületi gyulladás esetében is.
Allergia és szénanátha esetén gyorsan megszünteti a megfázásos jellegű tüneteket, a szemviszketést percek alatt elmulasztja. A szem gyulladása, viszketése esetén szemcseppként lehet alkalmazni.
Felülfertőződés nélkül gyógyítja az égési sérüléseket, vágott sebeket, horzsolásokat. Napégésre fantasztikus!

Napraforgóolaj: A napraforgó magjából nyert olaj kívül-belül értékes. Erősíti a bőr védőgátját, sőt, bizonyítottan bőrrák megelőző hatású is! Azért ne rohanj azonnal a konyhába, hogy bekend magad egy kis étolajjal! Mint oly sok növényi olaj esetében, itt is fontos a kíméletes sajtolás, és a legtöbb tápanyag a hidegen sajtolt olajban található. A kozmetikumokban leginkább a többi hatóanyag beszívódását és mélyebbre jutását segíti. Olyan nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakat tartalmaz (olajsav, linolsav), amit a szervezet nem képes előállítani. Magas linolsav és olajsav tartalmú, de E-vitaminban is gazdag. Hidegen sajtolva mind az élelmiszeriparban, mind a bőrápolásban rendkívül értékes és egészséges. Kedvelt összetevője a natúr szappanoknak is, mert krémes habzást okoz. Ugyanakkor egy könnyen avasodó olajról van szó, így oda kell figyelni a tárolására és szigorúan be kell tartani a szavatossági időt is.

A magolaj jótékony tulajdonságai:

  • kisimítja és bársonyossá teszi a bőrt
  • javítja hidratáltságát
  • védi a bőrt a kiszáradástól
  • erősíti a bőrvédő gátat
  • segíti a hatóanyagok mélyebbre jutását
  • nélkülözhetetlen zsírsavakkal táplálja a bőrt

Levendulaolaj: A levendula illóolaj kifejezetten jótékonyan hat a központi idegrendszer működésére: csökkenti a feszültséget, az izgatottságot, az idegességet, valamint a stresszes állapot okozta fejfájást. A Nagano Nursing College 2002-ben végzett kutatása szerint a levendula illóolaj lábvízben történő használata csökkenti a vajúdás alatti feszültséget. A vizsgált alanyok 10 perces levendula illóolajos, meleg lábfürdőt vettek, miközben EKG segítségével kísérték figyelemmel az állapotukat. A kísérletben résztvevők több mint felénél kialakult a nyugalmi állapot. Kiválóan alkalmazható alvási problémák esetén is: nem kell mást tennünk, csak lefekvés előtt pár csepp levendula illóolajat keverjünk a párologtató vizébe.

Fertőtlenítő, és antibiotikus (baktériumellenes) tulajdonságai miatt belélegezve gyorsítja a megfázásos megbetegedések gyógyulását. Cseppentsünk levendula illóolajat az inhaláló vizünkbe, csillapítja a köhögést, enyhíti a hurutot és az arcüreggyulladást.
Fájdalomcsillapító és görcsoldó, helyileg alkalmazva a megrándult izomzat, vagy a reumás területek masszírozásával érhető el a kívánt hatás, Hasonló és azonnali eredmény érhető el azzal is, ha 10 csepp levendula illóolajjal illatosítjuk fürdővizünket.
Gombaellenes hatása révén hatékonyan veszi fel a harcot a húgyúti –például a Candida albicans okozta− megbetegedésekkel, gyulladásokkal szemben.
Levendula illóolaj bőrre és hajra

Antibakteriális összetevőinek köszönhetően, a levendula illóolaj nyugtatja az aknés bőrt, hozzájárul a pattanások megszüntetéséhez. Kezeli a különböző bőrgyulladásokat, a pikkelysömört és az ekcémát.
Gyorsítja a sebgyógyulást, egy-két csepp levendula illóolaj ráadásul az égések, horzsolások, rovar és csaláncsípések, valamint napégés esetén is hatékony.
Szabályozza a faggyútermelést, a bőrbe dörzsölve kitisztítja a pórusokat, eltávolítja a megtapadt méreganyagokat, valamint enyhíti a zsírosodást.
Antifungális (gombaölő) hatása a bőrön is érvényesül: a levendula illóolaj képes elpusztítani a bőr és a köröm gombásodását okozó gombák jelentős részét.
Bársonyossá teszi a bőrt, ehhez elegendő néhány csepp levendula illóolajat a fürdővízbe csepegtetni.
Ápolja a hajat, elég 3-5 csepp levendula illóolaj a fésűnkre, és a hajtetvek egész biztosan messzire elkerülik a fejünket. A hajkoronánk is dúsabbá válhat tőle: a rendszeres illóolajos fejbőrmasszírozás serkenti a haj növekedését, megelőzi és csökkenti a hajhullást is. Mivel visszafogja a faggyútermelődést, a levendula illóolaj a haj zsírosodása és korpásodása esetén is sikerrel használhat.