Kollagén+Boswelia Liquid

11 990 Ft

Kollagén+Boswelia Liquid 300 ml

Kiszerelés: 300 ml

Adagolás: napi 5-10 ml

Kategória:

Leírás

Boswelia (Indiai tömjén):
A tömjénfa hatóanyaga a boswelliasav. A növényt már az ókorban is ismerték gyulladáscsökkentő hatásáról. Olyan ritka gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.
Hatását azonban más módon fejti ki, így nem irritálja a gyomornyálkahártyát, mely a szokásos gyulladáscsökkentő készítmények fő mellékhatása szokott lenni. A boswelliasav ugyanis a kötőszövet védelmén, és az ízületekhez áramló vér mennyiségének növelésén keresztül fejti ki gyulladáscsökkentő hatását.
A boswellia mind az oszteoarthritisz (degeneratív ízületi gyulladás), mind a rheumatoid arthritisz (sokízületi gyulladás) esetében gátolja a gyulladást. Emellett gyulladásos bélbetegségekben, és más autoimmun állapotokban is van hatása, mivel gátolja az 5-lipoxigenáz működését, amely az első enzim a gyulladásos anyagok termelésekor. Ez az enzim segíti a leukotriének létrejöttét, melyek a gyulladásos folyamatok fő molekulái. A leukotriének szöveti hormonok, amelyek a zsírsavak lebontása során keletkeznek.
Már a legkisebb mennyiségben is szerepet játszanak–mint közvetítő anyagok-a gyulladásos, illetve allergiás reakciókban. Ennek következtében a sima izomzat hosszú ideig tartó spazmusa jön létre, különösen a bronchusokban és a véredényekben. Ezenkívül növekszik a véredények falának áteresztőképessége, ami maga után vonja a gyulladásos sejtek „kivándorlását” a környező szövetbe.
A tömjénfa hatóanyaga a human leukocita elastase (HLE) aktivitását is gátolja. Ez is egy gyulladásos anyag, és sok gyulladásos betegségben megemelkedik a szintje. Ezeddig a boswelliasav az egyetlen olyan anyag, ami a leukotriének és a HLE szintjét együtt képes csökkenteni.
Bizonyos kutatások alapján beigazolódott, hogy szerepet játszhat a ízületi szövet leépülésének késleltetésében. Más vizsgálatok alapján a tömjénfa átlagosan két héten belül képes javulást hozni a fájdalom, illetve az ízületi merevség tekintetében.
A reumás és oszteoartritiszes betegek között a gyulladás csökkentésében a boswellia hatásosabbnak bizonyult a receptre kapható gyógyszereknél. Az artritiszes fájdalom csökkentésében is jobb hatást tudott elérni egyes esetekben, mint az aszpirin, az acetaminofen és egyéb fájdalomcsillapítók.
A boswellia csökkenti az ízületek daganatát, javítja a gyulladt ízületek vérellátását, fokozza a mozgékonyságot.

Kollagén: Ahogy öregszünk, a szervezetünk egyre kevesebb kollagén előállítására képes, melynek első jelei a 30-as évek környékén jelentkezik, majd 40-es éveinkre erősen fokozódik.

Lássuk hogyan:
Bőr – Ahogy a bőrsejtek aktivitása csökken, a bőrszerkezet rugalmasságáért és strukturális szerkezetéért felelős kollagén háló elkezd leépülni. A bőr dehidratálttá és vékonnyá válik, mely miatt megjelennek a ráncok és mély barázdák.
Csontok – A csontszerkezet újra termelődése kiegyensúlyozatlanná válik, melynek során a csont leépülése meghaladja a csontépülést. Ez vezet a csontritkuláshoz és a csont törékenységének fokozódásához.
Ízületek – Az öregedéssel járó csökkenő kollagén szint a porcok leépüléséhez- és ezáltal az ízületi funkció hanyatlásához vezet. Ennek következménye az ízületek diszkomfortja, majd az ízületi fájdalom, ízületi gyulladás tartós kialakulása.
Izmok – A kor előre haladtával az izomtömeg és az erőszint fokozatosan csökken, hanyatlik, mely kihatással lesz egyensúlyunkra, testtartásunkra és mozgástartományunk szintjére. Az öregedés egy természetes folyamat, azonban külső tényezők – mint például az életvitel, a káros környezeti hatások, a légszennyezés, vagy az UV sugárzás – felgyorsíthatják az öregedés folyamatát, amelyek az öregedés jeleinek idő előtti megjelenéséhez vezetnek.

C-vitamin:  A C-VITAMIN AZ ANTIOXIDÁNS VÉDELEMI RENDSZER LEGFŐBB BÁSTYÁJA A SZERVEZETBEN. Antioxidánsként semlegesíti a káros szabad gyököket, amelyek a sejtek öregedését vagy rákos elfajulását idézhetik elő. A C-vitaminnak rengeteg jótékony hatása van a szervezetre, így például nélkülözhetetlen a bőr kollagénjének képződéséhez, mivel hiányában a bőr töredezetté és szárazzá válik. Gyorsítja a fogíny, a vérerek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását, segít az égési sérülések, sebek, fogínyvérzés gyógyításában és gyorsítja a műtét utáni sebgyógyulást és hegképződést, ezért operáción vagy bármilyen sérülésen átesett betegeknek ajánlatos nagyobb mennyiségű (minimum napi 1000 mg) C-vitamint fogyasztani. Védekezéshez szükséges folyamat intenzívebben zajlik szelén jelenlétében.